Administratorem strony Poligon Domowy jest Katarzyna Bieńkowska.

Kontakt: poligondomowy@gmail.com

 

W dniu 25 maja 2018 r. wchodzi w życie rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwane w skrócie „RODO” lub „GDPR”. Dokument ten ujednolica przetwarzanie danych osobowych w całej Unii Europejskiej, a także zobowiązuje podmioty przetwarzające dane osobowe do zmiany sposobu informowania o tym, jak te dane są przetwarzane.

 

  • I. POSTANOWIENIA OGÓLNE


Właścicielem i jedynym administratorem bloga Poligon Domowy jest Katarzyna Bieńkowska. Kontakt możliwy jest za pomocą poczty elektronicznej, pod adresem: poligondomowy@gmail.com

 

  • II. PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH
  1. Czytelnik:

Korzystając z mojej strony zgadzasz się na wykorzystanie plików cookies. To Ty w swojej przeglądarce masz dostęp do szeregu ustawień dotyczących Ciebie i możesz uniemożliwić przechowywanie plików cookies na własnym urządzeniu.

Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:

– zapewnienia prawidłowego działania bloga,

– dostosowania zawartości strony do preferencji Użytkownika,

– w celach statystycznych,

– w celach marketingowych.

 

  1. Komentator:

Komentarze na stronie Poligon Domowy zostawiane są poprzez system Disqus.

Jeśli zostawiasz komentarz na moim blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Disqus.

Komentarze wyświetlane są na blogu Poligon Domowy, jednak przechowuje je platforma Disqus, co oznacza, że jako administrator strony nie mam dostępu do danych i nie administruję danymi, które pozwoliłyby mi zidentyfikować osobę pozostawiającą komentarz, gdyż korzystam z bezpłatnej wersji Disqusa.

 

  1. Uczestnik konkursu oraz uczestnik wyzwania #czytambopolskie:

Każdy uczestnik konkursu odbywającego się na blogu Poligon Domowy wyraża zgodę na:

– publikację swoich danych, czyli imienia i nazwiska bądź nicka, którym się posługuje w celu ogłoszenia wyników konkursu

– przetwarzanie danych osobowych dla celów konkursowych, zgodnie z artykułem 13 o ochronie danych osobowych.

Dane zostają wysłane przez Zwycięzcę do właścicielki bloga – Katarzyny Bieńkowskiej na adres mailowy: poligondomowy@gmail.com w celu wysyłki nagrody, po czym zostają usunięte.

Jeżeli nagroda wysyłana jest przez Sponsora, zwycięzca wyraża zgodę na przekazanie danych osobowych Sponsorowi w celu wysyłki nagrody.

– dane osobowe uczestników konkursu zostaną przetwarzane i przechowywane wyłącznie w celu dokonania czynności niezbędnych do przeprowadzenia konkursu. Wszelkie dane osobowe zostaną usunięte natychmiast po wysłaniu nagrody lub w chwili przekazania ich Sponsorowi.

Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.: [przed 25 maja 2018 r. – Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, po 25 maja 2018 r. – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.]).

Podanie danych każdorazowo jest dobrowolne, jednak konieczne do wysyłki nagrody w konkursie. Brak zgody na przetwarzanie danych osobowych jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w konkursie.

 

  1. Uczestnik Book Tour:

Każdy uczestnik Book Touru odbywającego się na blogu Poligon Domowy wyraża zgodę na:

– publikację swoich danych, czyli imienia i nazwiska bądź nicka, którym się posługuje w celu ogłoszenia listy uczestników oraz promowania jego recenzji w sieci

– przetwarzanie danych osobowych dla celów Book Tour, zgodnie z artykułem 13 o ochronie danych osobowych.

Dane zostają wysłane przez Uczestnika do właścicielki bloga – Katarzyny Bieńkowskiej na adres mailowy: poligondomowy@gmail.com w celu wysyłki książki oraz przekazane osobie poprzedzającej w akcji czytelniczej zwanej Book Tour, po czym zostają usunięte.

Uczestnik akcji czytelniczej Book Tour wyraża zgodę na przekazanie danych osobowych administratorowi strony Poligon Domowy oraz uczestnikowi akcji wysyłającemu książkę.

– dane osobowe uczestników konkursu zostaną przetwarzane i przechowywane wyłącznie w celu dokonania czynności niezbędnych do przeprowadzenia Book Touru. Wszelkie dane osobowe zostaną usunięte natychmiast po wysłaniu książki lub w chwili przekazania ich osobie wysyłającej książkę.

Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj.: [przed 25 maja 2018 r. – Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, po 25 maja 2018 r. – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.]).

Podanie danych każdorazowo jest dobrowolne, jednak konieczne do wysyłki książki w ramach Book Touru. Brak zgody na przetwarzanie danych osobowych jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w akcji czytelniczej.

 

  • III. Pozostałe
  1. Zapewniam Cię, że posiadam legalny i aktualny program antywirusowy, a także telefon i komputer zabezpieczony hasłem.
  2. Na blogu Poligon Domowy wykorzystywany jest:

– widget Facebook, pozwalający na odwiedzenie i  polubienie strony.

– widget Instagram, pozwalający na przeglądanie ostatnio dodanych zdjęć, odwiedzenie i obserwowanie strony.

  1. Na blogu mogą pojawiać się posty, w których pojawiać się będą linki do sklepów internetowych, stron wydawnictw, stron autorskich. Linki te prowadzą do stron należących i zarządzanych przez osoby trzecie. Administrator nie odpowiada za dostępność oraz jakość tych stron.

 

Jako administrator strony, powierzam dane:

– Platformie WordPress, na której znajduje się blog Poligon Domowy

– Stronie …………….., na której mam wykupioną domenę